Kärnvapeninlägg

Skriv på avtalet mot kärnvapen, regeringen
75 socialdemokrater: Nära nio av tio svenskar stöder kärnvapenförbudet

Svenska Kvinnors Vänsterförbunds lokalavdelning i Olofström – Förbjud kärnvapen!

Vi har tillräcklig kunskap om hur kärnvapen totalt kan förstöra vår värld. Vi menar att det är självklart att Sverige med sin långa tradition av internationellt freds- och nedrustningsarbete ska godkänna konventionen om en global kärnvapennedrustning.

”Alla tecken pekar på att världen är på väg åt fel håll”

”Om USA och Ryssland förnyar kärnvapnens roll i sina doktriner så minskar chansen att avhålla Kina från att också upprusta.
Det är därför nödvändigt att en majoritet av världens stater i FN har röstat igenom ett nytt avtal, TPNW, som syftar till att förbjuda kärnvapen”, skriver debattören.

nyhetsbanken.se – Putin manar till kärnvapensamtal

USA har dragit sig tillbaka från fördraget från 2002 som förbjuder antiballistiska missiler och nyligen även från fördraget som förbjuder medeldistansmissiler (INF) samt vägrar nu att diskutera med Ryssland en utvidgning av avtalet om begränsningar av strategiska missiler (NewSTART-avtalet) som löper ut år 2021.
”Om vi inte håller denna eldorm under kontroll, om vi släpper ut den ur flaskan, kan det leda till en global katastrof”, sade Putin till cheferna för flera ryska och utländska nyhetsbyråer i St Petersburg. Hans anmärkningar sändes live av ryska statsnyhetskanalen Rossiya 24.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *