Om kärnvapen i svenska och ryska medier

Det är av yttersta vikt att Sverige ratificerar FN:s kärnvapenförbud. Allt fler experter och FN varnar för att risken för kärnvapenkrig aldrig varit så stor sedan 2:a världskriget. Världen håller på att glida in i ett sorts acceptans för kärnvapen, det är bara att höra vad svenska borgerliga partiledare säger.
Det enda som kan stoppa vansinnet är stora folkliga opinioner.

svt.se – Expert: Ökad risk att USA eller Ryssland tar till kärnvapen

tass.com – Lavrov urges Russia, US to adopt joint declaration on avoiding nuclear war

”From a political perspective, it’s of principal importance that Russia and the US calm the rest of the world and pass a joint statement at a high level that there can be no victory in a nuclear war and therefore it is unacceptable and inadmissible,” Lavrov said.
Lavrov recalled that the leaders of the US and the Soviet Union had earlier made such statements. ”We do not understand why they cannot reconfirm this position now. Our proposal is being considered by the US side,” Russia’s top diplomat said.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *