Tänk om fyra blir fem – Björn Backengård

Fyra partier vill dra in Sverige i Nato: C, KD, L och M. Det är bara några år sedan C och KD gick med i gruppen, men då med en tydlig minoritet emot.
Vi fruktar att ett femte parti kan ansluta sig, SD. Tre inflytelserika personer i SD, däribland Jimmie Åkesson, skrev 9 december 2020 en artikel i Aftonbladet där de öppnade för den möjligheten, ”Sverige bör hålla en dörr öppen till Nato” –

Vi var säkert många som blev förvånade eftersom vi hade trott att för SD kommer Natomedlemskap inte på fråga. Om det blir fem partier för Natomedlemskap, och om inte modiga oppositionella riksdagsledamöter i SD, C och KD bryter med partilinjen så kan Sverige snart vara medlem i Nato.

Hösten 2021 har Sverigedemokraterna Landsdagar, deras högsta beslutande organ, och motioner är att vänta om att Sverige bör gå med i Nato. Om gräsrötter med rösträtt vid Landsdagarna röstar Ja till Natomedlemskap kan följderna bli katastrofala.

Nu har jag i ett nytt mejl till ungefär trehundra lokala föreningar i SD påmint om detta och har uppmanat till läsning av en artikel 8 april i Nya Dagbladet, ”Nato, Sveriges självständighet och Sverigedemokraterna” –
Efter artikeln finns kommentarer.

Förhoppningsfullt är att i ett svar på mejlet står det så här: ”… Jag kommer att vidarebefordra ditt mejl till valda ombud till Landsdagarna när dessa är utsedda. Jag har dock svårt att se att ombuden härifrån skulle vara av annan uppfattning än att Nato inte är ett alternativ.

Björn Backengård
Hisings Backa

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *