SvD-ledare

Äntligen avslöjar Natoanhängarna sina våta drömmar. Först ska vi skaffa oss förmåga att ”jävlas med Putin” och driva fram en eskalerande konflikt. Därefter kallar vi på Nato och så är det efterlängtade kriget mot Ryssland igång. Så förklarar Claes Arvidsson i SvD att svensk säkerhetspolitik ska bedrivas.

svd.se – Frontmannen säger varken bu eller bä

Göran Greider, etc.se – Var stolt över dina fredsskador

Sverige är ”fredsskadat”. Jag vet inte hur länge det där uttrycket använts av olika högerdebattörer men jag tycker mig minnas det i alla fall ända sedan 90-talet. På Svenska Dagbladets ledarsida användes det i måndags för att klaga på att försvaret inte får pengarna det behöver för att försvara nationen.

Att någon överhuvudtaget har mage att i denna värld, söndersliten av militära konflikter, hävda att en nation kan ”skadas” av för mycket fred borde vara fullständigt chockerande för de allra flesta.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *