FN-avtalet mot kärnvapen

Två viktiga debattinlägg i SvD med kravet att Sverige måste ratificera FN:s förbud mot kärnvapen.

”Bristfällig analys leder fel om kärnvapenavtal”

Regeringens utredning om svensk anslutning till FN-avtalet om förbud mot kärnvapen innehåller en rad brister som riskerar att leda våra beslutsfattare fel. Sveriges regering och riksdag gör ett historiskt misstag om de inte tar ställning för avtalet, skriver Annelie Börjesson, ordförande i Svenska FN-förbundet.

MP: Skriv under FN:s förbud mot kärnvapen

Så länge kärnvapen finns är vår civilisation hotad. Det kan vi gröna inte acceptera. Vi anser att regeringen ska skriva under FN:s konvention om förbud mot kärnvapen, skriver Janine Alm Ericson och Elisabeth Falkhaven (MP).

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *