Inlägg av fredsaktivisten Ola Friholt

”Klipp banden med Nato och stoppa vapenexporten”

Sverige borde klippa banden med den västliga militäralliansen Nato. Dessutom ska vapenexporten till USA, Saudiarabien och andra krigförande länder stoppas, skriver fredsaktivisten Ola Friholt.

Vi 55 deltagare vid utdelningen av ”Folkets fredspris i enlighet med Nobels testamente” till Agneta Norberg yrkar härmed att Sveriges riksdag och regering snarast avvecklar sitt förstuckna engagemang och öppna samröre med Natostaternas upptrappade militära angrepp, bland annat i krigen mot Serbien, Afghanistan, Irak och Libyen, med flera miljoner direkta och indirekta dödsoffer.
Det är en skam för Sverige att olaglig vapenexport till krigförande länder ogenerat tillåts även i dag. Vi uppmanar regering och riksdag att omedelbart avbryta vapenexporten till USA, Saudiarabien och övriga inblandade.

4 reaktioner på ”Inlägg av fredsaktivisten Ola Friholt”

  1. Pingback: Kan den norska Nobelkommittén uppmuntras med den norska brottsbalken(straffeloven)? | Vetenskapliga partiet

  2. Pingback: Finns tomten? – Birger Schlaug får ett parti i Julklapp | Vetenskapliga partiet

  3. Finns aldrig en enda anledning i världen (förutom för snöd vinnings skull) att varken sälja vapen, vara med i eller samarbeta på något eda sätt med NATO, eller att delta i någon form av krig. // Kao

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *