Åsa Linderborg om DN

Åsa Linderborg – Magplasket som saboterar för alla, Dagens Nyheter sprider lögner och propaganda

En, två, tre, fyra, fem, sex, sju, åtta, nio, tio, elva, tolv, tretton, fjorton, femton – femton – reportrar var inblandade i Dagens Nyheters senaste ubåtsknäck (25 okt). Och ändå sket det sig.
Det var ingen ubåt, ingen främmande farkost, som de tre tonåringarna såg den 28 juni på ett seglarläger på Bosön utanför Lidingö.
Exakt vad det var för bubblor i vattnet de hade observerat vill Försvarsmakten inte kommentera, men pressekreteraren Jesper Tengroth dementerade närmast muntert DN:s uppgifter: ”Försvarsmakten delar inte den slutsats som presenteras i DN om att det skulle vara en främmande ubåt.”
Innan denna förnedringsakt hade det hunnit hända grejer. Eftersom DN översatt artikeln till engelska blev nyheten snabbt internationell. I Studio ett fick Mikael Holmström, huvudarkitekten bakom det journalistiska magplasket, bre ut sig.
I riksdagen stampade Beatrice Ask (M) upprört med båda fötterna. Allan Widman (L) slog som vanligt på stora trumman: En främmande ubåt i Stockholms skärgård är en djupt allvarlig sak! Varför använde inte Försvarsmakten vapenmakt för att tvinga upp den?

1 reaktion på ”Åsa Linderborg om DN”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *