Inför valet 2018

Inlägg från Björn Backengård som inte är medlem i Nej till NATO, men som hoppas på en allians.

Tappa inte fokus! Ingenting är viktigare tio månader framåt än att inför valet 2018 arbeta för att partier som vill dra in Sverige i Nato inte får majoritet i riksdagen.
Vi som är emot samarbetet med Nato kan ta oss rätten att under våren, sommaren och början av hösten 2018, inför valet, bedriva en kampanj för att folk inte ska rösta på C, KD, L eller M, eftersom dessa partier hotar med att ansluta Sverige till Nato. Vi kan vara ute på gator och torg och sprida information om detta.

Den som hittills hade tänkt rösta på något av dessa partier kan i stället välja bland fyra andra alternativ som alla vill stå utanför Nato. Något av dem bör kunna duga som ersättning.
Det kan också gå att verka för att oppositionella inom C, KD, L och M ska komma in i riksdagen. Men där är det bråttom och i en del fall kanske för sent. Det kan gå att genom kontakter med oppositionella inom dessa partier tala om nomineringar och beslut om hur valsedeln ska se ut och möjligheten att där få in namn som är emot Nato-medlemskap. Om detta lyckas, så blir nästa steg att informera, genom Facebook och annat, om namn som Nato-motståndare kan kryssa på valsedeln.

Parti- och valstrategerna inom C, KD, L och M förbannar inte kärnvapnen, men de förbannar uppmärksamheten kring dem och att denna sätter käppar i hjulet.
Det är möjligt att minska inflytandet i riksdagen från Nato-vänner och de som accepterar kärnvapen. Det är det vi måste jobba på.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *