Apellmöte för avspänning och dialog

Ett lyckat appellmöte om det spända läget i vår del av världen hölls igår på Stora Torget i Uppsala. 5 talare från 4 olika organisationer.

På bilden talar Lars Drake, ordföranden i Riksföreningen Nej till NATO.

Här talar ordföranden i Riksföreningen Nej till NATO. Frågor som togs upp var vikten av att Sverige verkar för avspänning och dialog vilket förutsätter alliansfrihet; USA:s historiska ageranden och dess motiv att hetsa på nu, bl.a. det som är kopplat till Nord Stream 2; Sveriges allt intimare militära samarbete med NATO samt svenska mediers enögdhet.

4 reaktioner på ”Apellmöte för avspänning och dialog”

  1. Leif Törnqvist

    Och hur ser Lars Drake och styrelsen på Rysslands krig mot Ukraina och dess uttalade avsikt att avsätta Ukrainas regering? Jag tycker att även om det är viktigt att ta upp USAs och Natos liksom även Ukrainas agerande och ansvar för utvecklingen allt sedan statskuppen 2014, så bör vi i Nej till Nato också klart deklarera att vi anser att Rysslands angrepp är ett folkrättsbrott. Och vi brukar ju kritisera Nato när de bryter mot folkrätten.

  2. Peter Lamming

    Putin har genom sitt angrepp på Ukraina och hans pågående krig, verkligen saboterat allt NeJ till NATO står för. Opinion nen i både Finland och vårt land har nu svängt till NATOs fördel. Vi måste gå ut och ta avstånd från Putin och den ryska aggressionen.

  3. När anordnar vi något stort nytt event? Det här är otroligt oroliga tider. Nu finns indicier om att ukrainarna planerar en falsk flagg kärnvapenattack inom landet. Har aldrig varit med om en sån propagandakampanj som den som pågår i media nu.

  4. Rolf Hammarskiöld

    Det är otroligt oroliga tider, skrev Tor för 1½ år sedan. Oron består, trots utebliven falsk flagg – attack från Ukraina. Istället svarar Kreml för krigsbrott och propagandakampanjer på löpande band. När Sovjolov med flera far ut i hatfyllda tirader kan NATO-förespråkarna bekvämt luta sig tillbaka. De behöver inte lyfta ett finger för att den svenska opinionen ska kantra över till NATO: s fördel.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *