Mejl till Sverigedemokrater – Björn Backengård

Mejl har sänts till ungefär trehundra distrikt, kommunföreningar och andra lokala avdelningar inom Sverigedemokraterna.
Läs.

Självständigt Sverige önskas

Landsdagar − ombud med stort ansvar ska väljas

Hösten 2021 kommer Sverigedemokraternas landsdagar. Den som vill bli ombud dit, och alltså få rösträtt, bör granskas noga eftersom ansvaret kan bli mycket stort.
Säkert kommer till landsdagarna motioner om att Sverige bör söka medlemskap i Nato, en mycket stor fråga. Faktiskt, omröstning på SD:s landsdagar i höst kan ett eller två år senare avgöra om Sverige söker medlemskap i Nato. DET måste alla ha klart för sig.
Vi hoppas att landsdagarna med kraft avvisar medlemskap i Nato.

Nästa försvarsminister

Vi hoppas verkligen att medlemskap i Nato bestämt avvisas och att SD samtidigt står för nationell självständighet. Då gäller följande. Efter valet 2022 kan det bli så att SD ingår i en regering. Då bör SD kräva att få försvarsministerposten och inte släppa den till något parti som vill gå med i Nato. En ny försvarsminister får historiska uppgifter:

a. Börja dra ned det militära samarbetet med USA. Läs ett tal av Peter Hultqvist 2017 då han i praktiken beskrev ett försvarsförbund med USA.
b. Börja dra ned de regelbundna militärövningarna tillsammans med Nato. Dessa övningar är riktade mot Ryssland, och Sverige ska inte delta i sådant. Sverige bör stenhårt markera neutralitet och självständighet.
c. Börja styra om försvaret till att vi ska försöka självständigt klara oss.

SD bör redan nu börja leta efter en person som kan bli försvarsminister efter valet 2022. Ingen av de tre som skrev en artikel i Aftonbladet 9 december 2020 är lämplig. Mer om det nedan.
I mars 2020 höll Peter Hultqvist tal inför internationell publik inom försvars- och säkerhetsområdet. Det kommenterades hos Bevara Alliansfriheten. Läs talet här.
Vi behöver en annan sorts försvarsminister, en som värnar Sveriges självständighet. Det måste bli ett slut på det som händer nu. Peter Hultqvist har lämnat ut Sverige till USA. I tidningen Dagens Arena 12 december 2020 fanns en artikel som bör läsas: När USA intog svenska skärgården.

En dörr öppen till Nato?

I en artikel i Aftonbladet 9 december 2020, Sverige bör hålla en dörr öppen till Nato, skriver Jimmie Åkesson, Björn Söder och Roger Richthoff:
Sverigedemokraterna kommer inte att tillåta ett medlemskap utan att först förankra detta hos det svenska folket genom en folkomröstning och att en sådan eventuell anslutning sker tillsammans med Finland.
Artikeln i Aftonbladet bör läsas noga. Författarna försöker få det att se ut som om samarbete med Finland innebär att vi bör tänka oss medlemskap i Nato. De blandar också ihop finansieringen av försvaret med annat. De trollar med orden helt enkelt.
Artikeln är passiv. Vi önskar att SD i stället kliver fram som en stark kraft i arbetet att stoppa anslutning till Nato. Om det blir folkomröstning ska vi inte lägga oss platt inför Nato-kramarnas orkan av propaganda. Då, och redan nu, behövs ett SD som tar ställning och arbetar aktivt emot medlemskap.

 •  Ett Nato-medlemskap gör att Sverige riskerar att dras in i krig som Nato provocerar fram.
 • Ett självständigt och neutralt Sverige är en fredsbevarande buffert mellan Nato och Ryssland.

Det är inte Ryssland som provocerar

 1. GEORGIEN 2008. EU beställde en rapport om vad som hände 2008 i kriget i Georgien.
  På grund av politisk oro i området skapades 1992 och 1994 fredsbevarande samarbeten som innebar rysk militär närvaro i Sydossetien som är en del av Georgien. Ur rapporten till EU, sidorna 13–14, punkt 6.
  Ur rapporten, sidan 10:
  Natten mellan den 7 och 8 augusti 2008 drabbade en ihållande georgisk artilleriattack staden Tskhinvali [i Sydossetien]. Andra rörelser av den georgiska krigsmakten följde mot Tskhinvali och de omgivande områdena …
  Ryssland svarade kraftfullt.
  Det är omöjligt att kalla detta för rysk aggression.
 2. UKRAINA OCH KRIM 2014. Krim tillhörde Ryssland fram till 1954 då Sovjets ledare Chrusjtjov skänkte bort halvön till Ukraina, men åsikten finns att han inte hade rätt att göra det.
  När Tyskland återförenades 1990 lovade USA muntligt att Nato inte skulle utvidgas vidare österut. Ändå har Nato gjort just det. I Natos strategi för utvidgning har ingått att även få in Ukraina, detta som en del av att ringa in Ryssland.
  Efter den USA-stödda statskuppen i Ukraina i februari 2014 såg Ryssland hotet att Ukraina skulle bli Nato-medlem, och Rysslands flottbas i staden Sevastopol på Krim skulle hamna hos Nato.
  Efter folkomröstning i mars 2014 begärde Krim att få återgå till Ryssland.
  När Ryssland återtog Krim var det förebyggande självförsvar, inte en aggression.

Nato kortfattat

1991 upplöstes Sovjetunionen och Warszawapakten. Då borde även Nato ha upplösts, men så blev det inte. Nato

 • bombade 1999 Serbien, i före detta Jugoslavien, oavbrutet i 78 dygn;
 • tog över USA:s krig i Afghanistan;
 • förstörde 2011 Libyen;
 • har utvidgats österut och övar regelbundet vid Rysslands gräns. Sverige hjälper till, och det är en skam för Sverige.
  Nato har målet världsdominans.

Vad vi alltså hoppas på

Vi hoppas att Sverigedemokraterna

 • säger bestämt NEJ till medlemskap i Nato;
 • förbereder sig på en försvarsministerpost som innebär neddragning av samarbetet med Nato, neddragning av samarbetet med USA, inriktningen att försvaret i första hand ska lita till egna krafter;
 • inte bara passivt väntar på folkomröstning om Nato utan i stället aktivt deltar i opinionsarbete emot medlemskap.

Björn Backengård –  folkkampanjenmotnato.se

3 reaktioner på ”Mejl till Sverigedemokrater – Björn Backengård”

 1. Två svar har kommit, båda från personer som tänker säga nej till Nato om de blir ombud. Det låter bra, men artikeln i Aftonbladet 9 december av Jimmie Åkesson, Björn Söder och Roger Richthoff oroar mycket.

  Men det som har publicerats ovan är inte hela mejlet. Litegrann i slutet saknas. Hela kan läsas om man efter mitt namn klickar på länken där. Mejlet var undertecknat med namn och adress och inte med länk till något som ännu inte var publicerat.

  Troligen har inget annat parti en mer levande gräsrotsrörelse. En grundpelare i partiet är nationellt självbestämmande, kanske den kraftigaste av de pelare partiet står på, men artikeln i Aftonbladet går ju emot detta. Jag tror att för en riktig nationalist finns ingen Nato-option, och säkert har många bland gräsrötterna problem med artikeln och kanske med de som skrev den.

  Sverigedemokrater bör uppmuntras till debatt om Nato, bland annat här på Nej till NATOs sidor. Det ger möjlighet att väga argument mot varandra och håller uppmärksamhet uppe kring frågan om Sverige och Nato. Vi ska inte vänta med det tills en folkomröstning kommer och med den en orkan av propaganda från Nato-kramarna.

 2. Tillsvidare känner jag att vi inte ska gå med i NATO. Dock utelämnar ni uppenbara fakta. Samtliga Nato-medlemmar utom folkmordsTurkiet är demokratier. Ryssland, som aktivt stödjer mördaren Lukachenko, och i synnerhet Kina är diktaturer. Kinas repression mot det egna folket är bland världens värsta. Nu lämnar USA Afganistan men det vill ju inte afganerna själva. Stödjer ni talibanerna?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *